O nas

O nas

Takaj se predstavljamo kot velika družina, čeprav ne živimo skupaj.  V letu 2019 pa smo res skoraj vsak dan bili skupaj in to  6 odraslih in trije mlajši člani vnuki. Pomembno je, da se je celotna družina dogovorila in sprejela izziv pridelave konoplje na manjši površini v letu 2019. Vse delo je bilo zastavljeno ročno in po navodilih, ki veljajo za ekološko pridelavo.

Ni nam bilo enostavno, saj je vičina članov družina že pozabila, kaj je to motika  in kako je preživeti dan v znoju.

Vse leto smo delali zavzeto in pridelek je lep, kot da bi nam bila rastlina hvaležna.

Manj prijetne so bile informacije, ki nam preprečujejo pridelek prodati oz. nam prodajo otežkočajo.

Prepričani smo, da so naši pridelki »čisti« in potrošnikov z njimi ne bomo razočarali.

Vse potrebne analize smo opravili na ustreznih laboratorijih, kar je dobrodošla informacija za nas in za vse, ki pridelke kupujejo.  Opravili smo analizo vsebnosti kanabinoidov , bakteriološko analizo,  proizvodnja je bila spremljana prvo leto v smeri pridobitve  bio certifikata.

Na koncu , še enkart povdarjamo, da smo vse pridelali naravno.  Ja , kako pa bi lahko nenaravno pridelali z njive ?   Pod pojmom naravno, mislimo tukaj, da je konoplja rastla na domači njivi, kjer 9 let ni nihče uporabljal herbicidov, fungicidov, insekticidov... Uporabe kemičnih pripravkov 9 let ni bilo. Pred 9 leti smo njivo tretirali z ZEOLITOM... in smo brez bojazni, da bi rastlina imela v sebi težke kovine in druge ostanke.  Upamo, da bralec razume, kakšnega pomena so ta napisana dejstva. 

Pridelek smo  ročno spravili z njive  ter nadaljevali s  sušenjem  v senci in sušilnici med 40 in 50 stopinjami.

Režim je skladiščenja je pod nadzorom z relativno vlago  50 %.  Skladiščenje poteka v kartonasti embalaži.

Po zakonodaji spadamo med manjše pridelovalce ter se ravnamo na določila , ki jih le ta  predpisujejo.http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV11900....

Izdelano imamo oceno tveganja in predpisane tehnološke postopke... Izvajamo vse ukrepe, oz. vzpostavljen sistem HACCP.